Het is geen geheim dat we het internet met open armen hebben ontvangen. Ik ga het hebben over hoeveel mensen er wel wereldwijd online zijn en hoe deze mensen hun tijd online doorbrengen. En u leert hoe uw bedrijf kan profiteren van deze digitale trend. 


Bedrijfseigenaar in het midden, omgeven door zijn wereldwijde netwerk.

Het internetgebruik in de afgelopen 15 jaar is geëxplodeerd: in 2000 waren zo’n 361 miljoen mensen wereldwijd online; in 2014 waren dat er meer dan 3 miljard. Dat is een groei van 764%. Tegenwoordig is de halve wereld online. In Europa zijn de cijfers nog indrukwekkender. Ruim 75% van de Europeanen heeft toegang tot internet. Europeanen vinden internettoegang zo belangrijk dat ze gemiddeld 1,25 mobiele abonnementen per persoon hebben. Oftewel meer dan één per persoon. 

Los van het apparaat dat ze gebruiken, besteden mensen gemiddeld meer dan 1900 minuten per maand online, dat is meer dan 30 uur. Wat doen ze eigenlijk zo lang online en hoe kan uw bedrijf profiteren van deze kans? 

Veel van deze mensen zijn online aan het shoppen. In 2015 bedroeg de online verkoop van producten en diensten in Europa 423 miljard euro. Ook online video heeft een enorm groeipercentage meegemaakt in de afgelopen vijf jaar. Miljoenen mensen kijken dagelijks video's op social-media of websites als Netflix en YouTube. 

Men besteedt uren met het in contact blijven met vrienden en met informatie delen. Bijna één derde van hun tijd online brengen ze door op social-media. Voor u als bedrijfseigenaar vormen al deze mensen die online actief zijn een grote kans. In de toekomst zullen mensen het internet op nog meer manieren gebruiken die invloed kunnen hebben op uw bedrijf. 

Het is indrukwekkend om te zien hoe internet in zo'n korte tijd ons dagelijks leven heeft veranderd, in elk land, in elke regio in de wereld. De wereld heeft een grote verschuiving gemaakt richting digitaal. Dit is voor alle kleine bedrijven een kans. Blijf kijken en we vertellen u er meer over!


InterDraft ontwikkeld websites en webshops voor bedrijven. www.interdraft.be


Populaire posts van deze blog

'Uw digitale kansen'